Daily Archive: vineri, mai 3, 2019

A apărut: VIRGINIA POPOVICI sau „paralaxele” criticii românești din Serbia

La Editura GRAFIX din Craiova a apărut cartea „VIRGINIA POPOVICI sau paralaxele criticii românești din Serbia” a prof. dr. Florian COPCEA. Prefața este scrisă de Prof. univ.dr. CARMEN DĂRĂBUȘ.În preambul este publicat, sub titlul „Literatura română din Serbia, un vector al lumii moderne” un interviu luat autorului de criticul săptămânalului LIBERTATEA din Panciova, Marina ANCAIȚAN

A apărut: MIHAI CIMPOI: logos și ontos

La Editura Grafix din Craiova a apărut cartea de critică literară a prof. dr. Florian Copcea: MIHAI CIMPOI: logos și ontos.

A apărut: EUGEN SIMION sau mitul existențial al scriiturii

La Editura GRAFIX din Craiova a apărut volumul criticului literar prof. dr. Florian COPCEA: EUGEN SIMION sau mitul existențial al scriiturii. Prefața cărții este făcută de criticul literar prof. Paul ARETZU, iar postfața de academicianul Mihai CIMPOI.

A apărut: O istorie la liricii românești din Serbia

La Editura ACADEMIEI ROMÂNE și Editura LIBERTATEA din Serbia, a apărut cartea cercetătorului, prof. dr. Florian COPCEA: O istorie a liricii românești din Serbia. Prefața cărții este făcută de academicianul Mihai CIMPOI, iar postfața de prof. univ. dr. Virginia POPOVICI.