Comemorarea lui Mihai Eminescu în localitatea Cerneţi

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mehedinţi: Festivalul de literatură ‘Mihai Eminescu’, în localitatea Cerneţi

Drobeta Turnu Severin, 15 mai /Agerpres/ – Casa satului din localitatea Cerneţi, comuna Şimian, a găzduit, duminică, ediţia a II-a a Festivalului de literatură ‘Mihai Eminescu’.

Manifestarea a fost iniţiată de Primăria comunei Şimian şi Fundaţia Culturală Lumina şi a avut drept obiectiv comemorarea a 125 de ani de la trecerea în eternitate a poetului naţional Mihai Eminescu.

Cu acest prilej, membrilor Uniunii Scriitorilor din România Nicolae Petre Vrânceanu, Constantin Pădureanu (ambii din Craiova) şi Victor Rusu (din Drobeta Turnu Severin), li s-a decernat, pentru întreaga activitate poetică, ‘Premiul Eminescu’.

Primarul comunei Şimian, Constantin Truşcă, a declarat pentru AGERPRES că în continuarea evenimentului s-a vernisat şi o expoziţie de carte despre opera şi viaţa marelui poet al românilor – Mihai Eminescu.

Festivalul de literatură ‘Mihai Eminescu’ s-a bucurat de prezenţa a peste 300 de iubitori de poezie şi a autorităţilor judeţului Mehedinţi.AGERPRES/ (A-autor: Florian Copcea, editor: Mihai Simionescu)

Redactori: /cop/mss | ID: 3613612 | Data: 2014-06-15 17:06:56 | Slug: cultură-comemorare-Mehedinţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *