A fost resfințită Biserica Ortodoxă Română „Sf. M.M. Dimitrie” din Sărcia, în Voivodina (Serbia)

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

27_biserica_ortodoxa_sf_mm_dimitrie_saracia_voivodinaPe 5 februarie a.c. a avut loc la Sarcia (Voivodina), în Serbia, resfințirea Bisericii Ortodoxe Române  „Sf. M.M. Dimitrie”  din Sarcia din Voivodina (Serbia) construită în anul 1896.

Evenimentul a fost posibil datorită  finalizării lucrărilor de renovare completă a exteriorului și interiorului bisericii și dotarea cu mobilier bisericesc, realizate prin contribuția dr. Marica Lapadat, originară din Sarcia, a sătenilor și cu sprijinul Consiliului parohial.

Sfințirea a fost făcută de către Episcopul Daniile de Vârșeț, alături de un sobor de preoți din alte localități românești.

Au participat, de asemenea, Mileta Redojevic, directorul Direcției pentru relațiile cu bisericile și comunitățile relșigioase din cadrul guvernului sârb, consulul României la Vârșeț, Dan Constantin, președintele și vicepreședinții Comunității Românielor din Serbia, Daniel Magdu, Stevan Mihajlov și Ion Omoran, primarul localității Ion Păunescu, oaspeți din România.

„Suntem mândri că noi, puținii români care mai suntem în sat (aproximativ 300) am reușit să facem ca biserica noastră să fie una îngrijită și să asistăm la această sfințire, care, așa cum s-a exprimat și episcopul nostru, nu se face la cinci, zece sau nu știu câți ani, ci la o perioadă mult mai îndelungată, așa că noi, care am fost prezenți, putem mulțumi lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să asistăm la un așa mare eveniment.Dă-i Doamne ca această Biserică a noastră să dăinuiască, să fie români care să o îngrijiească și să o pastreze”, a spus Iancu Murarescu, reprezentantul CRS – filiala Sărcia.

@Cronicar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *