Reprezentanţii românilor din Timoc la Ministerul Românilor de Pretutindeni

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o întrevedere, marţi 13 iunie 2017, cu reprezentanţii Congresului Românilor din Serbia: Predrag Balaşevici – preşedintele Partidului Neamului Românesc, Zavişa Jurj – preşedintele Asociaţiei pentru cultură a românilor/vlahilor „Ariadnae Filum” din Bor şi Duşan Pârvulovici – preşedintele Centrului pentru Drepturile Omului de la Negotin.

Discuţiile au vizat cererile de finanţare depuse de asociaţiile româneşti din Serbia, oportunităţile de colaborare instituţională şi asociativă, precum şi derularea unor programe destinate mass-media de limba română în Republica Serbia.

Ministrul a reiterat invitaţia de participare transmisă către membrii Congresului Românilor din Serbia la proiectul „Stagiu de formare pentru jurnaliştii de limbă română din Serbia”.

Stagiul include întrevederi cu jurnaliştii români cu expertiză pe problematica românilor de pretutindeni, întâlniri cu oficiali ai Guvernului şi Parlamentului României, dar şi vizite practice la studiourile de televiziune din Bucureşti, Craiova şi Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *