Europarlamentarul Maria Grapini a primit ,,Premiul Eminescu” la Drobeta Turnu Severin

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

 

Drobeta Turnu Severin, 16 iun – Europarlamentatul Maria Grapini a primit, vineri, la Drobeta Turnu Severin ,,Premiul Eminescu” pentru ,,contribuţia adusă la promovarea culturii române în Europa”.

 

Vicepreşedintele Fundaţiei Culturale Lumina, prof. Titu Dinuţ, a declarat că ,,distinţia ’Eminescu’ i-a fost conferită doamnei Maria Grapini pentru susţinerea proiectelor culturale promovate de diverse entităţi din localităţi din sud-vestul României, Republicii Moldova şi Serbia în scopul conservării identităţii naţionale româneşti”.

 

,,Doamna Maria Grapini sprijină apariţia revistei transfrontaliereenea ’Vorba Noastră’, editată la Drobeta Turnu Severin, pentru românii din Serbia, Macedonia, Republica Moldova, Bulgaria. De asemenea, aceasta a finanţat apariţia cărţii de istorie literară ’Ideea europeană în opera lui Mihai Eminescu’ a scriitorului, doctor în filologie, Florin Grigore, lucrare care susţine paternitatea ideii europene a ’zeului tutelar al limbii române’ -Mihai Eminescu”, a precizat Dinuţ.

 

Maria Grapini a arătat că este onorată de premiul acordat şi a considerat că juriul, condus de prof. univ. Ioan Lascu, ,,a apreciat eforturile făcute de mine pentru impunerea şi apărarea, la nivelul Uniunii Europene, a valorilor culturale româneşti”.

 

Înmânarea ,,Premiului Eminescu” a avut loc în cadrul ediţiei a VI-a a Festivalului transfrontalier de literatură ,,Mihai Eminescu”, la care au participat aproximativ 150 de oameni de cultură din România şi Serbia, manifestare organizată de autorităţile publice locale şi culturale şi Fundaţia Culturală Lumina din judeţul Mehedinţi.

G.C.Florin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *