S-au semnat contractele de cofinanţare a Marelui Festival şi Festivalului Copiilor

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Daniel Petrovici, preşedintele Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române, Todor Doru Ursu, directorul I.C.R.V., Ion Blaj, preşedinte al S.C.A ,,George Coşbuc” din Grebenaţ, Leonidis Măzăran, preşedintele Consiliului Comunităţii Locale Grebenaţ şi Marinel Bugar, preşedintele S.C.A ”Ştefan Ştefu” din Ecica,
au semnat la sediul Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina, contractele de cofinanţare a organizării Marelui Festival de Muzică şi Folclor al Românilor din Voivodina – Republica Serbia şi Festivalului de Folclor Românesc al Copiilor din Voivodina, două cele mai importante manifestări culturale ale românilor din provincie, în valoare de 800.000 dinari.
Cofinanţarea evenimentelor majore ale muzicii şi folclorului românesc urmăreşte stimularea organizării şi un ajutor însemnat localităţilor gazde, menit pregătirii programelor şi altor activităţi necesare pentru o bună desfăşurare a prestigioaselor manifestări cultural-artistice, ce se vor avea loc în localităţile Ecica, şi Grebenaţ. La evenimentul festiv au asistat, alături de cei amintiţi şi mr. Marcel Drăgan, secretar al C.N.M.R.S., Alexandru Şain, preşedintele Comitetului Local de Organizare a Marelui Festival şi reprezentanţi mass-media în limba română.
S.C.A. ,,George Coşbuc” din Grebenaţ va beneficia de surse financiare în valoare de 500.000 dinari din partea C.N.M.R.S.,(400.000 dinari prin intermediul I.C.R.V.), iar Comunitatea Locală din această localitate de 100.000 dinari, sume destinate organizării celei mai mari manifestări culturale a românilor din Voivodina. Organizatorul Festivalului Copiilor, S.C.A. ,,Ştefan Ştefu” din Ecica se va bucura de sprijin finaciar în valoarea de 200.000 dinari din partea C.N.M.R.S. (tot prin intermediul I.C.R.V), pentru organizarea Festivalului Copiilor.
,,Sunt foarte mulţumit că Marele Festival se va desfăşura pentru prima dată la Grebenaţ. Ne pare bine că încă mai există români în Comuna Biserica Albă. Ne bucură şi faptul că am schimbat modelul de finanţare a celor mai importante manifestări ale românilor Voivodine, cum sunt Marele Festival, Festivalul Copiilor, Zilele de Teatru sau fiecare eveniment al etniei noastre la nivel provincial, pe care le vom sprijini şi în viitor. Cu organizatorii festivalurilor din acest an am stabilit o colaborarea foarte bună. Am programat în buget surse financiare pentru a ajuta gazdele evenimentelor culturale înainte de începerea acestora şi nu după terminarea manifestărilor. Fondurile totale destinate numai Marelui Festival de la Grebenaţ se vor ridica la aproximativ 1.800.000 dinari, pe motiv că alături de sursele în valoare de 600.000 dinari, transferate direct, noi vom finanţa orchestra, corurile C.N.M.R.S., precum alte activităţi ce ţin de desfăşurarea aceastei impresionante manifestări care adună amatorii din aproape toate localităţile noastre”, a declarat Daniel Petrovici, preşedintele C.N.M.R.S., după semnarea acordurilor.
D. M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *