ZIUA LIMBII ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ ÎN SERBIA

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, organizează în  comunităţile româneşti din Republica Serbia, cu ocazia Zilei Limbii Române,  o serie de evenimente culturale care promovează studierea limbii române și conservarea folclorul românesc.

La Casa de cultură din Podgoraţ – comuna Bolievaț, situate în regiunea Timoc, va avea loc, miercuri 30 august 2017, începând cu ora 19.00, un concert al interpretei de muzică populară Steliana Sima, alături de instrumentiştii Mirel Bria (vioară) şi Augustin Dinu (acordeon).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultura Românilor/Vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”, Primăria din Podgoraţ şi Protopopiatul Ortodox Român al Daciei Ripensis din Timoc. Din partea Institutului Cultural Român vor participa vicepreşedintele Mirel Taloş şi Radu Baltasiu, directorul Direcţiei Românii din Afara Graniţelor.

Duminică 3 septembrie 2017, de la ora 18.00, în Sala de Sport a Şcolii Generale din Satu Nou/Novoe Selo, din Voivodina, va avea loc concertul de muzică populară al interpretelor Valeria Arnăutu şi Florica Zaha. Spectacolul este organizat în parteneriat cu Comunitatea Românilor din Serbia şi Consulatul General al României din Vârșeț.

Intrarea la concerte este liberă.

@Cronicar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *