Secretarului de stat al MRP, Ovidiu Iane, în Serbia

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Secretarul de stat din cadrul MRP, Ovidiu Iane, s-a aflat, în perioada 17-19 august a.c., într-o vizită de lucru în Serbia.

Cu acest prilej, demnitarul român a participat, la data de 17 august a.c., la deschiderea celei de-a 57-a ediții a Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina, care reunește anual ansambluri folclorice din 35 de localități românești din Voivodina și Banatul Sârbesc.

În deschiderea evenimentului, organizat anul acesta la Sutjeska (Sărcia), secretarul de stat a transmis un mesaj de unitate și coeziune românilor prezenți la festival, precum și aprecierea și sustinerea Guvernului României pentru astfel de manifestații care coagulează comunitatea românească.

De asemenea, oficialul român a avut o întrevedere cu membrii comitetului executiv al Asociației Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina, ocazie cu care a prezentat instrumentele oferite de statul român în sprijinul românilor de pretutindeni, precum simplificarea cadrului legislativ de acordare a finanțărilor nerambursabile.

Secretarul de stat urmează  s-a întâlnit cu membrii comunității românești din diferite localități.

@Cronicar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *