La Congresul Mondial al Eminescologilor, scriitorul Florian Copcea a fost decorat cu medalia ,,Dimitrie Cantemir”

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Scriitorul, eseistul, publicistul, doctorul în filologie Florian Copcea a fost decorat la ediţia a VI-a a Congresului Mondial al Eminescologilor din Chişinău, Republica Moldova, cu medalia ,,Dimitrie Cantemir”.

            Distincţia i-a fost înmânată de Academicianul Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în prezenţa primului ministru al republicii, Pavel Filip, ministrul Educaţiei,Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, academicienii Eugen Simion, Ioan Aurel Pop şi Mihai Cimpoi, europarlamentarul Maria Grapini.

            Preşedintele Congresului, iniţiatorul evenimentului dedicat marelui poet Mihai Eminescu, a spus asistenţei – academicieni, cercetători, scriitori, profesori, oameni de cultură din Moldova şi alte ţări – că se acordă respectiva medalie lui Florian Copcea, fost doctorand, actualmente cercetătător  la AŞM, pentru meritul de a fi contribuit la descifrarea şi interpretarea operei publicistice a Luceafărului Poeziei Româneşti şi pentru aportul său la înnobilarea literaturii române.

            Şi preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, după citirea ordinului de acordare a distincţiei, a arătat că aceasta este o recunoaştere a tot ce a realizat acesta pentru consolidarea culturii româneşti.

            Scriitorul Florian Copcea a mai primit şi medalia EMINESCU cu certificat  realizată de organizatorii Congresului Mondial al Eminescologilor.Aceiaşi distincţie a fost acordată şi europarlamentarului român Maria Grapini pentru sprijinul acordat în organizarea a sute de manifestări culturale cu audienţă în Europa.

 

                                                                                  @Gheorghe Bîlici, Chişinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *