Europarlamentarul Maria Grapini a primit ,,Medalia Eminescu” la Congresul Mondial al Eminescologilor

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Europarlamentarul Maria Grapini a primit, la ediţia a VI-a a Congresului Mondial al Eminescologilor desfăşurat în perioada 4-5 septembrie 2017 la Academia de Ştiinţe a Moldovei.

La eveniment au participat cercetători, istorici, scriitori şi oameni de cultură din Republica Moldova, România, Italia, Austria, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Rusia, China şi Chile.

Preşedintele Congresului, academician Mihai Cimpoi, a arătat că însemnul acordat reprezintă o apreciere a modului în care dna Maria Grapini susţine şi se implică în organizarea unor manifestări culturale care consolidează identitatea românească în Europa.

,,De asemenea, am considerat că este oportun să ne arătăm şi noi recunoştinţa faţă de tot ceea ce face dumneaei pentru neamul românesc atât în calitatea de europarlamentar, cât şi cea de om de condei şi de om de afaceri de succes, într-un spaţiu în care capitalismul sălbatic, se pare, a îndepărtat omul de fiinţa lui spiritual.Poate greşesc, dar mi se pare că Maria Grapini ne reprezintă extraordinar în Parlamentul European”, a adăugat eminescologul Mihai Cimpoi.

Tot pentru contribuţia sa adusă la promovarea imaginii României în lume (să nu uităm că Legea iiei îi aparţine) i s-a conferit, la acelaşi eveniment, şi diploma aniversară cu medalia Eminescu a Congresului Mondial al Eminescologilor.

Congresul Mondial al Eminescologulor s-a bucurat de prezenţa domnilor Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), a primului ministru al republicii, Pavel Filip, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a academicienilor Eugen Simion, Ioan Aurel Pop, Valeriu Matei, Nicolae Dabija, Andrei Ţurcanu şi a vicepreşedintelui Institutului Cultural Român, Mirel Taloş.

 

                                                                                                                                                 @ C.F.Sorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *