Simpozionul internaţional “Memorialul Radu Flora”

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

La 4 şi 5 septembrie a avut loc “Memorialul Radu Flora” care a încadrat şi Simpozionul internaţional, având o contribuţie importantă la cultivarea limbii şi a culturii românilor din Banatul sârbesc.

“Memorialul Radu Flor”, care a ajuns anul acesta la ediţia 25-a, a reunit oameni de ştiinţă şi de cultură la măreaţa manifestare care se organizează în semn de omagiu a marelui nostru savant, fondator al Societăţii de Limba Română din Voivodina, profesor doctor Radu Flora.

Cu acest prilej, a avut loc o recepţie în sala festivă a Primăriei municipiului Zrenianin. Saša Santovac, locţiitorul primarului a întâmpinat participanţii simpozionului internaţional, care se organizează, tradiţional, în acest oraş. În urma recepţiei la oficialităţile municipale, au fost depuse jerbe de flori la bustul lui Radu Flora din Aleea Personalităţilor din Parcul Karađorđe.

În sala festivă a Primăriei municipiului Zrenianin unde au fost prilejuite expoziţii de artizanat, fotografii vechi şi picturi, s-a desfăşurat o nouă ediţie a simpozionului internaţional, la care au luat parte tineri cercetători  şi renumiţi oameni de ştiinţă şi cultură din România şi Voivodina. În continuare, participanţii şi-au expus lucrările,  evocând, totodată şi amintiri legate de distinsul profesor Radu Flora.

                                                                                                                                           @Cronicar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *