REVISTA VORBA NOASTRA LANSATĂ ÎN SERBIA

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Clubul ,,Cercul literar” din Kladova a fost gazda, duminică 1 octombrie, a unui eveniment cu rezonanţă în cultura românilor din sudul Dunării.În prezenţa a câtorva zeci de oameni de cultură şi vorbitori de limba română s-au lansat numerele 5-6-7 ale revistei VORBA NOASTRĂ.

Şeful subredaţiei din Serbia de nord-est, scriitorul şi animatorul cultural Mihailo Vasilievici, a arătat că publicaţia este o punte peste Dunăre, ,,o mişcare culturală unică şi permanent care acţionează pentru conservarea valorilor culturale româneşti şi pentru conservarea limbii române”.

,,În paginile Vorbei Noastre apar creaţii ale intelectualilor minorităţii naţionale române, ale unor cărturari de seamă din România, dar şi din alte spaţii entice româneşti. Semnalăm numele  lui Nicu Ciobanu, Vasile barbu, Ioan Baba, Virginia Popovici, Nadezda Balanovici, Danijela Barac Konstandinovici şi a iluştrilor poeţi sârbi Dragan Jovanovici Danilov şi Nedeljko  Terzici”, a precizat Vasilievici.

La rândul său, scriitorul Titu Dinuţ, a arătat că în paginile revistei se reflectă viaţa şi condiţia românilor din Serbia, acestea regăsindu-se,  în toată complexitatea lor, în interviul cu unul dintre tinerii lideri ai românilor din dreapta Dunării – Aleksander Najdanovici care a arătat greutăţile cu care se confruntă minoritatea românească în efortul de a-şi păstra şi proteja identitatea.

Revista, apărută în baza unui proiect coordonat de europarlamentarul român Maria Grapini, a fost difuzată gratuit tutor celor prezenţi.

@Mihaela IAMANDEI, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *