Conservarea folclorului la Festivalul „Cântecele românilor de la Dunărea albastră”

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ediţia a II-a a Festivalului  „Cântecele românilor de la Dunărea albastră”, desfăşurată miercuri 25 octombrie la Drobeta Turnu Severin, a reunit pe scenă, zeci de rapsozi şi interpreţi de poezie şi cântec popular românesc din zona transfrontalieră România-Serbia.

La eveniment au participat iubitorii de tradiţii româneşti din judeţul Mehedinţi care au fost profund emoţionaţi de mesajul cântecului şi poeziei populare de pe ambele maluri ale Dunării. Spectacolul a durat aproximativ o oră şi jumătate, timp în care aceştia au putut să descoperă frumuseţea melosului popular românesc şi, în acelaşi timp, unicitatea dansului popular specific românilor din comunitatea românilor din Serbia de nord-est.

Tuturor martorilor la festival li s-au dăruit gratuit de organizator – Fundaţia Culturală Lumina – câte o carte cuprinzând Folclorul din Şişeşti, realizată la Editura Grafix din Craiova de profesorul Titu Dinuţ.

Spectacolul a fost organizat în continuarea proiectului european „Conservarea şi valorificare folclorului în zona transfrontalieră”.

 

 

@C.Sorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *