Românii din Timoc la Troiţa din „Gura Duplienii”

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Zeci de români din Valea Timocului au participat, a treia zi de Rusalii, la slujba săvârşită de un sobor de preoţi ai Protopopiatului ,,Dacia Ripensis” la „Gura Duplieni”, de lângă localitatea cu populaţie majoritar românească –  Geanova.

În locul numit în popor „Mănăstirea la Gura Duplienii” în 2009, a treia zi de Rusalii, s-a aşezat spre veşnică credinţă o troiţă pe ruinele unei cetăţi daco-romane, donată de Consiliul Judeţean Timiş, şi adusă în zonă de Asociaţia „George Pomuţ”, Federaţia Rumânilor din Serbia şi Comunitatea Românilor din Serbia.

 

Slujba sfinţirii a fost oficiată de către Prea Sfinţitul Părinte Dr. DANIIL, Episcop al „Daciei Felix” din Vârşeţ, împreună cu protoiereul iconom stavrofor Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi paroh local, preotul iconom stavrofor Teodor Miclea din Uzdin, arhimandritul Longhin Muntean din Vârşeţ, preotul Emanuel Tăpălagă din Sân Mihai şi preotul iconom stavrofor Petru Măran din Seleuş. La eveniment au participat diplomaţi români, reprezentanţii unor instituţii de stat şi ONG-uri româneşti.

La slujba oficiată la 9 ani de la acesta au fost prezenţi  Protopopul  „Daciei Ripensis” , preotul-martir Boian, Pr. Doru Ovidiu Ursu, secretar al protopopiatului Daciei Ripensis, Pr. Florin Papavă, preot 2 la Malainiţa, Pr. Ioan Mihai Mariuţă, paroh al Brezonicului, şi credincioşii din împrejurimi.

 

                                                                                                                                                        @ Cronicar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *