Secretarul de stat al MRP, Victor Alexeev, la cursurile de limba română din Kucevo, Serbia

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kucevo, 3 iun – În perioada 31 mai – 2 iunie, secretarul de stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), Victor Alexeev, s-a aflat într-o vizită de lucru în comunitatea românească din Republica Serbia, prilej cu care a fost prezent la mai multe evenimente culturale.

În 31 mai Victor Alexeev a avut o întrevedere cu primarul orașului Veliko Gradiste, Dragan Milic și cu primarul comunei Kucevo Vladimir Stojanovic, ocazie cu care au discutat despre organizarea unor mese rotunde cu primari din România și Republica Serbia.

Secretarul de stat al MRP a luat parte și la lansarea proiectului „Cursuri de limba română cu elemente de cultură si civilizație. Ziua Limbii Române. Suflet de român” inițiat de Asociația Românii din Homolie. Victor Alexeev a discutat cu membrii proiectului, cu elevii înscriși la aceste cursuri, precum și cu părinții lor. La deschidere a mai participat și domnul Viorel Dolha, președinte al Asociației Generale a Învățătorilor din România.

Pe parcursul întrevederilor delegația MRP a fost însoțită de către Marius Dilof, Consul general al României la Zajecar.

De asemenea, secretarul de stat Victor Alexeev a mai participat și la cea de a cincea ediție a festivalului „Slobodana Lekica”, dedicat unuia dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică românească din zona Omolie. Manifestarea a fost organizată de Asociația românilor de pe Valea Pecului „Pincum”, Asociația românilor din Neresnița „Româna bătrână”, Asociația românilor din Turia „Valea Daiși”, Asociația părinților care vor copiii lor să învețe limba română la școală „Sandu Timoc”, precum și Forumul european pentru istorie și cultură, filiala Serbia.

@ Corespondent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *