Cursuri de prefecționare a profesorilor de limba română din Voievodina- Serbia la Timișoara

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Profesori de limba română din Voievodina- Serbia vor veni la cursuri de perfecționare în România prin Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, divizie a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Acestea se vor organiza în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș în perioada 24-28 iunie 2019.

Stagiul de perfecționare se va derula pe parcursul a șase zile, teme propuse spre dezbatere fiind: Metodica predării limbii române și Psihopedagogie școlară, acestea fiiind predate de profesorii-metodiști de la Inspectoratul Școlar General Timiș.
Sunt înscriși la aceste cursuri 20 de profesori specializați în predarea limbii române, sau în limba română, în Provincia Autonomă Voievodina, Serbia.
Profesorii din Serbia vor fi inițiați în creșterea atractivității și sporirea calității actului educațional în limba română. Programul lor mai cuprinde și vizite la diferite obiective turistice din Timișoara: Catedrala Mitropolitană, Piața Victoriei, Opera, Librăria La Două Bufnițe, Latura Corso, Latura Surogat, Piața Unirii, Palatul Baroc/Muzeul de Artă și Muzeul Banatului.

Inițiativa IEH își propune perfecționarea predării în limba română a profesorilor etnici români din Serbia, în beneficiul elevilor români care învață în limba română în școlile din Voievodina, conform Programului de Educație „Apostol Mărgărit”, cuprins în Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

@Cronicar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *