O inițiativă care trebuie sprijinită: TIPARIREA MONOGRAFIEI POSTULUI DE RADIO NOVI SAD

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mult iubite Surori şi Fraţi Români,
Stimate doamne şi domni,
Dragi prieteni, colegi şi Bcolaboratori

Prin prezenta se adresează un APEL PENTRU ACORDAREA DE SPRIJIN FINANCIAR.

Societatea de Limba Română din Voivodina – Republica Serbia, care mai bine de jumătate activează ca o micro Academie de Ştiinţe şi Arte ale Românilor din Serbia, cu prilejul jubileului 70 de ani de activitate a Postului de Radio Novi Sad, precum şi a Redacţiei programului în limba română, planifică să tipărească o MONOGRAFIE.

Mai concret, Societatea de Limba Română, în colaborare cu Radio-Televiziunea Voivodinei – Redacţia Română a RNS, planifică să tiărească o MONOGRAFIE care va avea mai mult de 500 de pagini dintre care mai mult de 100 vor fi în culori. Tirajul de 300 de exemplare. Un proiect de referinţă pentru care cheltuielile se estimează la mai mult de 300 de mii dinari, dintre care RTV Voivodinei participă cu 100.000,oo dinari.

Din păcate, pentru realizarea acestui proiect deosebit de important pentru etnia română, Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia, a aprobat DOAR 30.000 dinari.

Aşadar, UN IMPERATIV ESTE ASIGURAREA CÂT DE URGENT A SUMEI TOTALE NECESARE.

Sunt rugaţi membrii şi simpatizanţii activităţii S.L.R. să achite COTIZAŢIA dar şi să facă donaţii.

Donaţiile se pot trimite pe conturile în dinari ale Societăţii de Limba Română din Voivodina:

1. la VOJVODJANSKA BANKA la contul curent:
325 – 9500600042116 – 93 VOJVODJANSKA BANKA A.D.

2. la Trezorărie – Direcţia Ministerului de Finanţe la contul:
840 – 0000005214763 – 96 Uprava za trezor Vrsac

Pe timpuri, o instituţia de PRENUMERANT a fost foarte importantă şi pentru asigurarea din timp a banilor pentru Editura care tipăreşte cartea şi pentru prenumerant de aşi asigurare la un preţ mai mic un exemplar. Şi să fie sigur că va avea cartea indiferent dacă se epuizează tirajul.

Poate doriţi să ,,VĂ ABONAŢI” din timp la exemplarul d-voastră.

Achitaţi cotizaţia de membru al S.L.R. sau suma de 600,00 dinari care vă asigură un exemplar al MONOGRAFIEI care va fi distribuit prin poştă la adresa dumneavoastră.

APEL CĂTRE FRAŢII ROMÂNI DIN ŢARA-MAMĂ: SRIJINIŢI EDITAREA MONOGRAFIEI RNS

,,MONOGRAFIA 70 de ani de activitate a Redacţiei Române a Postului de Radio Novi Sad – Radio-Televiziunea Voivodinei” va avea mai mult de 500 de pagini dintre care mai mult de 100 în culori + 50 de pagini cu fotografii documente, multe la fel în culori, căci este un DOCUMENT al vremurilor lăsate în urmă, a activităţii românilor pe undele hertzeiene ale Postului de Radio Novi Sad, pe timpuri foarte mult ascultat şi în Ţara-Mamă.

Autorul manuscrisului şi coordonator al activităţilor de pregătire a condiţiilor pentru tipar este Lucian MARINA care, a iniţiat alcătuirea acestei MONOGRAFII în calitate de decan de vârstă al redacţiilor programului în limba română la Radio Novi Sad (unde a lucrat aproape 10 ani) şi ai Teeleviziunii Novi Sad – RTV Voivodinei, unde a muncit cu abnegaţie şi devotament, deseori dus până la sacrificiu (Revoluţia Iaurt, Revoluţia Română din 1989, Agresiunea NATO din 1999 etc.)

Autorul care este bun cunoscător al materiei a alcătuit un manuscris de 500 pagini.

Acum, urmează să vedem în practică, cât de adevărate, sincere şi generoase sunt declaraţiile oficialităţilor din Ţara Mamă, dar şi a cetăţenilor României când este vorba de sprijinirea activităţii confraţilor români din Serbia.

Precizăm că, Nu se aşteaptă ca o o instituţie sau o persoană din România să acorde donaţii în valoare de 1.000 sau 2.000 de EURO. Sunt binevenite şi sumele modeste de 10-20 EURO şi dacă vor fi 100-150 de români binevoitori, care doresc să sprijine activitatea românilor din Serbia, se va asigura suma necesară şi cu mai multe donaţii mai mici.

INSTRUCŢII BANCARE – pentru plata în valută

56 A: Intermediary: COMMERZBANK AG, FRANKFURT AM MAIN, SWIFT CODE: COBADEFF
57 A: Account with institution: VOJVODJANSKA BANKA A.D., SWIFT CODE: OTPVRS22
59: Beneficiary: /RS353259960160000627329, DRUSTVO ZA RUMUNSKI JEZIK RS VRSAC, VASKA POPE BR. 16, VRSAC, SERBIA

MULŢUMIM ANTICIPAT în numele colegilor de la Radio Novi Sad şi a viitorilor cititori şi în numele Editurii S.L.R., precum şi a autorului manuscrisului MONOGRAFIEI.

Cu sentimente alese,

Lucian MARINA, preşedintele S.L.R.

+381 63 56 83 93

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *