“Satul nostru românesc” în Timoc

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Negotin, 10 oct – Vicariatul Ortodox Român al Timocului împreună cu Comitetul pentru Drepturile Omului Negotin și Asociația pentru Cultura Românilor/Vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum” organizează manifestarea „Satul nostru românesc”, duminică 13 octombrie, în ansamblul Mănăstirii „Sf. Parascheva” din Malainița.

După Sfânta Liturghie și sfințirea Conacului/casei vechi din secululXIX, al lui Miloș al Lisandroaichi, stramutat și reparat în curtea Mănăstirii prin stradania parintelui Boian Alexandrovici, va avea loc manifestarea culturală.

Programul va cuprinde o expoziție de fotografii despre cultura populara a romanilor/vlahilor din Timoc, un recital de muzică, cântece și dansuri populare românești susținute de ansambluri și interpreti din Serbia și România, insotite de momente de pregatirea si degustare a mâncărurilor tradiționale din Timoc.

La eveniment va participa, in mod exceptional, indragitul interpret de muzica populara din Romania, Ion Crețeanu, alaturi de Ansamblul „Acidava” din Piatra-Olt.

Manifestarea este dedicată promovarii satului românesc, mai ales în contextul declararii anului 2019, de catre Patriarhia Română, drept Anul omagial al satului românesc.
@ Corespondent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *