250 DE SANCȚIUNI APLICATE ÎN ULTIMELE 72 DE ORE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 3541 din 27 ianuarie 2020

250 DE SANCȚIUNI APLICATE ÎN ULTIMELE 72 DE ORE
DE POLIȚIȘTII RUTIERI

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier au acţionat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere respective impunerea respectării legislației rutiere de toți participanți la trafic

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate și consumul de alcool.
Poliţiştii au controlat 258 autovehicule si au legitimat 277 persoane, constatând 250 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 106 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 32 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 122.255 lei.
Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 64 permise de conducere. Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Astăzi, radarele vor fi amplasate după cum urmează:

DN6: Dr.Tr.Severin –Şimian –Prunişor –Tâmna – Arginești
DN56A: Șimian – Hinova- Rogova

Pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin
Bd.I.C. Brătianu – bdul Mihai Viteazu
Bd.T.Vladimirescu – bd.N.Iorga

RECOMANDARI PENTRU TIMP PLOIOS

Precipitaţiile influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier.
Având în vedere faptul că ploaia poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere, polițiștii mehedințeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia reprezintă un factor perturbator ce poate determina apariţia blocajelor rutiere temporare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *