MIHAI EMINESCU – 131 de ani în eternitate

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Astăzi, 15 iunie, se împli­nesc 131 de ani de la moar­tea poe­tu­lui român Mihai Emi­ne­scu. „Lucea­fă­rul poe­ziei româ­neşti” ( cum l-a numit cel dîntîi Patriarhul Miron Cristea) a murit la 15 iunie, la vâr­sta de 39 de ani, în Bucu­reşti și a fost înmormântat la Cimi­ti­rul Bellu, sub un tei.

Fundația Culturală Lumina, Centrul Cultural „Nichita Stănescu” Mehedinți și Palatul Culturii „Teodor Costescu” Drobeta Turnu Severin, în colaborare cu Episcopia Severinului și Strehaiei, organizează, pentru a comemora cei 131 ani de la dispariţia poetului naţional Mihai Eminescu, ediția a VIII-a a Festivalului transfrontalier de poezie „Porni Luceafărul”.

Organizatorii vor acorda unor importanți scriitori din România, Serbia și Germania „PEMIILE EMINESCU” și DIPLOME DE EXCELENȚĂ. Programul debuteaz[ la ora 16,00 cu un colocviu despre viața și opera lui Mihai Eminescu, un periplu liric, lansări de reviste și cărți în Grădina de Vară a Palatului Culturii „Teodor Costescu” (în caz de vreme nefavorabilă manifestarea se va desfășura pe una dintre terasele acestuia).
@ Fl. COPCEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *