ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Un secretar de stat degeaba la DRP!
Romanian Global News mai 11, 2021 ROMANIA 3 minutes read

În timp ce românii din Balcani marcau luni, 10 mai, Ziua românității balcanice, la împlinirea a 116 de la emiterea Iradelei de recunoaștere a drepturilor egale ale românilor (aromâni și meglenoromâni) din Imperiul Otoman, aducând în discuție tocmai nerespectarea drepturilor lor de către statele ai căror cetățeni fideli sunt în prezent, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, condus de un secretar de stat strain de această problematică, Oana Ursache, organizează dezbateri online despre subiecte care nu au nicio legătură cu românii din comunitățile istorice, transmite Romanian Global News.

Pe când în vecinătatea României și Balcani, românii nu mai au școli, biserici, nu au acces în administrație și sunt sunt supuși asimilării în fiecare zi, DRP este transformat de secretarul de stat Oana Ursache în studio tv, în care discută chiar și de câteva ori pe zi, subiecte complet străine de misiunea acestei instituții.

Nu mai departe de 7 mai, Oana Ursache făcea un interviu live cu Miodrag Belodedici, unul dintre campionii echipei Steaua București, cu trimitere la momentul în care, acum 35 de ani echipa Steaua București scria istorie la Sevilla, câștigând Cupa Campionilor Europei. Cu tot respectul pe care îl purtăm marelui nostru sportiv, nu putem să nu ne întrebăm care este legătura între ceea ce ar trebui să facă în mod concret doamna secretar de stat pentru românii de pretutindeni și acest subiect. “Marcăm Săptămâna Egalității de Șanse între Femei și Bărbați (8-15 mai) prin organizarea unor dezbateri online pe pagina Departamentului pentru Românii de Pretutindeni”, este o altă temă aleasă pentru discuții online interminabile și lipsite de sens pe pagina de facebook a DRP.

Fără pic de jenă, secretarul e stat pentru românii de pretutindeni se apucă să analizeze, în aceleași dezbateri live, activitatea altor instituții cu competențe în problematica românilor de pretutindeni (ICR), care ani la rând au suplinit absența DRP din comunitățile istorice, prin proiecte culturale concrete, oferind o gură de aer românilor din jurul României și Balcani oprimați și supuși permanent politicilor agresive de asimilare ale statelor în care trăiesc.
Și exemplele ar putea continua…

Pierzând timpul în întălniri sterile cu diverși miniștri sau în dezbateri live maraton, organizate de diverse platforme anonime, secretarul de Stat Oana Ursache nu transmite nici măcar un mesaj de Ziua Românilor in Balcani (10 mai), nemaivorbind de faptul că nu a demarat până în acest moment niciun proiect propriu de finanțare a unor proiecte destinate acestor români, care să îi ajute pe aceștia să își păstreze limba, cultura și identitatea românească.
Care este sensul rămânerii în funcție a unui asemenea demnitar? Cum motivează secretarul de stat un salariu consistent plătit din banii contribuabilului român? Sunt întrebări la care ar trebui să răspundă cei care au pus-o acolo și cei care o sprijină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *