BISERICA ROMÂNILOR DIN SERBIA DE NORD-EST A FOST PROFANATĂ

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

 


Persoane necunoscute au pătruns duminică 2 noiembrie 2014 în bisericuţa românilor din Busur şi au aruncat icoanele ăn afara sfântului lăcaş.

De asemenea, acestea au spart uşa de la intrare şi geamurile de la ferestre.

În parohia Bobova a Protopopiatului Dacia Ripensis a Bisericii Ortodoxe Române minoritarii români nu au avut biserică în care să se slujească în limba lor maternă – limba română.

Cu binecuvântarea Părintelui Boian Alexandrovic, Protopop de „Dacia Ripensis” credincioşii de aici au reuşit să ridice o bisericuță de lemn în care părintele Cătălin Lăudat să poată oficia Sfânta Liturghie în limba română.

Biserica este mică și sărăcăciosă, pentru că nu au fost bani pentru alta mai ipozantă, și nici nu a avut cine să îi ajute pe locuitori, dar pentru ei este simbolul ancenstral care le dă putere să răzbată prin istorie și le întărește credința. Dumnezeu le vorbește în această bisericuță, după două sute de ani de obidă, în limba lor și a celor pe care ei îi pomenesc și care au plecat în veșnicie.

Actele de agresiune împotriva românilor/vlahilor din Timoc, presiunile securității sârbe complice cu Biserica Ortodoxă Sârbă care incită permanent împotriva revenirii Bisericii ortodoxe Române în Timoc, fac din cei peste 300.000 de români/vlahi din Timoc cea mai vulnerabilă comunitate românească din afara frontierelor României. CORESPONDENT, B.LIUBIŞA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *