Angel Tîlvăr: Legislaţia sârbă privind cultele „ar trebui modificată” iar elevii români să nu mai fie descurajați să participe la orele de limbă română

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 


Întors din Serbia ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Angel Tîlvăr a declarat pentru Radio Romania Actualitati, ca practicarea cultului religios in mod liber este un drept fundamental iar pentru ca romanii din Serbia sa poata face asta, autoritatile de la Belgrad trebuie sa își modifice legislatia ca să o pună in acord cu criteriile europene.

Angel Tîlvăr a precizat că legea comunitatilor religioase si a bisericilor din Serbia nu recunoaşte Biserica Ortodoxă Română ca biserică traditionala si invocă în acest sens o lege care, a spus ministrul roman, dupa parerea autoritatilor romane trebuie modificata.

Ministrul delegat a adăugat că guvernul sârb a transmis că pentru această modificare este nevoie mai întâi de acordul Bisericii Ortodoxe Sârbe.

În ce priveste educaţia în limba română, Ministrul Tîlvăr a semnalat oficialilor sârbi că a fost descurajat studiul limbii române, de exemplu prin faptul că elevii români au avut de ales între ore de informatică şi ore de limba română.                                            

                                                                                                              @ Cronicar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *