Şcoala de vară „Al. Mocioni” pentru tinerii români din Ungaria şi Serbia

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, organizează în perioada 26–31 august 2015, Şcoala de vară „Alexandru Mocioni” pentru tineri de origine română din Ungaria şi Serbia. Tabăra din acest an se va desfăşura în staţiunea Moneasa din judeţul Arad.

 

Scopul principal al şcolii de vară este motivarea şi susţinerea tinerilor români din ţările de lângă România de a-şi păstra limba şi a-şi cunoaşte istoria. Programul şcolii de vara va cuprinde: o parte formativă, care va conţine 4 module de studiu (cursuri despre istoria, limba, identitatea românească) şi o parte recreativă, în care participanţii vor avea ocazia să viziteze câteva importante atracţii turistice din judeţul Arad.

La şcoala de vară din acest an, din Ungaria vor participa câte zece copii români din Bătania, Micherechi şi Budapesta, iar din Serbia, copii din Banatul sârbesc şi din Valea Timocului.

@ CRONICAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *