DEPUTAŢI ROMÂNI ÎN SERBIA DE NORD-EST

ShareShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Până luni 23 noiembrie 2015 o delegaţie a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a Camerei Deputaţilor din Parlamentul României efectuează o vizită de lucru în Republica Serbia.

Din delegaţie fac parte deputaţii Mihai Deaconu (ND) – secretar al Comisiei şi conducător al delegaţiei, Sorin Teju (ALDE) – secretar şi Eugen Tomac (neafiliat) – membru.
Pe agenda delegaţiei se află o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai Comisiei pentru diasporă şi sârbii din regiune, din Adunarea Naţională a Republicii Serbia, reprezentanţi ai Comisiei pentru politică externă din Adunarea Naţională a Republicii Serbia, precum şi cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Ştiinţei şi Dezvoltării Ştiinţifice. De asemenea, membrii delegaţiei, vor avea întrevederi cu reprezentaţi ai Consulatului General al României la Vârşeţ, cu autorităţile locale din Vârşeţ, precum şi cu liderii românilor din Vojvodina şi reprezentanţii CNMNR.

Pe agenda de lucru a delegaţiei mai sunt preconizate participarea la o slujbă bisericească, urmată de discuţii ce se vor desfăşura la Protopopiatul Dacia Ripensis, precum şi la Consulatul General al României la Zajecar în prezenţa unor  lideri ai comunităţii române din Serbia de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *